Călătoria cu maşina, cu copii poate fi o adevărată provocare pentru orice părinte. Dar în ciuda acestei provocări aveţi ocazia de a experimenta ceva UNIC şi de a petrece mai mult TIMP împreună. Timp numai pentru membrii familiei, fără distragerea atenţiei de către probleme din viaţa de zi cu zi. Timp pentru conversaţii, cântece şi multe multe jocuri împreună. Este un timp valoros, deci aveţi grijă să nu-l risipiţi.

Înainte de plecare:

– faceţi rost de hărti, ghiduri turistice, broşuri, sau căutati pe internet idei de călătorie şi itinerare

– planificaţi cu atenţie traseul – nu uitaţi să faceţi rost de o hartă detaliată a regiunii care urmează să fie străbătută sau de un GPS cu programele şi hărţile corespunzătoare instalate. Aveti grijă să nu planificaţi traseuri/ etape prea lungi şi să va programaţi o oprire la fiecare 200 -300 km (2-3 ore)

– să pregătiţi o trusă de scule pentru reparaţii simple, câteva piese de schimb (becuri, filtre, siguranţe, roată de rezerva, cricul, triunghiul reflectorizant, extinctorul, o lanternă, cuţit sau alt instrument pentru tăiat, frânghie (coardă), o rolă de scotch sau bandă adezivă;

– verificaţi trusa medicală

– starea tehnica a maşinii să fie impecabilă – duceţi maşina la service pentru o inspecţie atentă că totul să fie conform recomandărilor date de producatorul maşinii.

– să pregatiţi documentele necesare de călătorie cu maşina:

Paşaport biometric

Certificatul de înmatriculare al autovehiculului;

Permis de conducere

– asigurare medicală, pentru a beneficia de o asistenţă medicală completă;

– să cunoașteți taxele auto (vinieta, vigneta etc) care trebuie achitate la intrarea în anumite țări cum ar fi România, Bulgaria, Ungaria și multe alte state în Uniunea Europeană. În Grecia, Italia sau Franța taxa se achită direct pe autostradă.

– procura/împuternicire notarială în cazul în care nu conduceţi autovehiculul personal şi proprietarul nu călătoreşte cu dvs.

– să pregătiţi un rând de chei de rezervă, păstrat la dvs. – nu în maşina- pentru eventualele situaţii când se blochează uşile cu cheia în contact.

– să procuraţi pungi de plastic sau de hârtie pentru cazurile de rău în maşina şi saci pentru a aduna gunoiul din timpul mersului.

– să achiziţionaţi scaune de maşina pentru copii conform standardelor în vigoare, din grupa potrivită vârstei copilul dvs, astfel: Copiii cu vârsta sub 12 ani sau cu înălţimea sub 135 cm trebuie să poarte centuri de siguranţă în scaun special omologat pentru copii:

– Scoică pentru bebeluşi (0+) (0 pana la 13 kg)

– Grupa I (9 până la 18 kg)

– Grupa II (15 până la 25 kg)

– Grupa III (25 până la 36 kg)

– nu uitaţi de jaluzele/paravane de soare, pentru a proteja copiii în timpul mersului

– informaţi-vă care sunt regulile de circulaţie pe drumurile din tara în care călătoriţi (sau pe care o tranzitaţi)

– pregătiţi din timp activităţile, jocurile şi jucăriile (pentru copii foarte mici: o jucărie nouă care să-i atragă atenţia: un animal de plastic, un centru de activităţi cu beculeţe şi zgomote, o carte plină de poze colorate, zornăitoare. Pentru copiii mai mari: puzzle, carte de colorat, figuri, maşinuţe, un pachet de cărţi, jocuri de călătorie -jocuri magnetice-, console de joc portabile (PSP), sau chiar o planșetă, care poate transforma maşina într-o cinema – fără ca mama sau tata să le întrerupă cu repetarea neîncetată “gata pentru azi, ieşiţi la joacă”:), un “Jurnal de vacanţă” cu o hartă pe care sunt marcate opririle, destinaţia finală, locurile de vizitat, şi multe pagini goale, pe care să memoreze lucrurile interesante observate) cu care să ţineţi ocupaţi copiii în timpul călătoriei.

To get more information about asigurari have a look at our new web page.